Farmece, ritualuri, descântece, tot ce este legat de vrăjitorie.

Vraja de dragoste


Vraja de dragoste

Reţete magice de odinioară şi de astăzi
Nu există îndragostit care să nu-şi fi dorit măcar o dată în viaţă să cunoască vreun farmec, vreo plantă sau vreun descântec anume, care să-l unească pentru eternitate cu cel iubit. Întrebarea dacă un asemenea lucru este moral, dacă dragostea poate fi o prindere cu arcanul, nu contează atunci când inima e gata să ne iasă din piept.

Cu toate astea, înainte să ne lovească „orbul găinii”, ar trebui să reflectăm la câteva aspecte desprinse din marea carte a iubirii, scrisă prin veacuri, de îndragostiţi. „Folosirea leacurilor de dragoste pentru a înfrânge voinţa cuiva, silindu-l să se îndrăgostească, este un mare păcat”, spunea Avicena, un mare cunoscător al simţirilor omeneşti. Elixirul magic poate face, într-adevăr, ca un om, neştiutor şi indiferent, să fie cuprins pe neaşteptate de flăcările iubirii. Dar, mai curând sau mai târziu, el îşi va da seama că înflăcărarea lui nu porneşte din inimă, iar acea iubire fierbinte se va transforma într-o silnică dependenţă, ba, în cele din urmă, chiar în ură. Dragostea adevărată înseamnă mai mult decât beţia iscată de forţa secretă a unor leacuri. Ea are nevoie de bucurie, emotie, tandreţe, confidenţă, încredere. Şi, din păcate – sau din fericire –, pentru toate acestea, încă n-a crescut nicaieri vreo plantă!


Ceea ce avem voie să facem cu ierburile este doar să transmitem nişte semnale: aş dori să iubesc şi să fiu iubit, caut pe cineva, oricine ar fi, care să mă îndrăgească şi să-şi lege viaţa de a mea. Cei care nu se mulţumesc cu atât, cei care vor să prindă cu sila în vrejele iubirii pe cineva, trebuie să ştie că, odată şi odată, plata lor va fi grea.

Desigur că îndrăgostiţii n-au respectat întotdeauna, cu stricteţe, morala. Istoria consemnează o sumedenie de situaţii în care, refuzând să asculte de glasul raţiunii, au apelat la o soluţie magică. În schimb, atunci când două suflete se iubesc cu adevărat, când sentimentele care îi animă pe îndrăgostiţi sunt curate şi adevărate, ritualurile de intensificare a iubirii sunt un condiment firesc pentru simţuri şi sentimente, un leac de taină care nu face rău nimănui. şi fiindcă primăvara s-a-ntors şi suntem plini de seve şi tresăriri, leacurile de dragoste fac parte din alaiul vestitorilor ei. Odată cu colţul ierbii şi al mugurilor apăruţi pe copaci, inima scoate, şi ea, mlădiţe noi, care trebuie descântate.

Vraja de dragoste

Ierburi de dragoste
Dacă aveţi de gând să faceţi uz de proprietăţile magice ale plantelor, este de preferat ca ele să nu fie cumpărate de la vreun magazin sau din piaţă.

Cu toate că şi acelea vă pot fi de ajutor, magicienii experimentaţi ne învaţă că plantele culese cu mâna noastră au puteri mult mai mari.

Ca şi plantele medicinale, ierburile de dragoste se culeg în funcţie de fazele lunii.

Însă, pe lângă aceasta, ar fi bine să le culegeţi fie înainte de răsărit, fie după apusul soarelui, pentru că ele au de-a face cu sentimentele, şi planeta care ne guvernează este luna. Iar domeniul lunii e noaptea. Unii magicieni merg încă mai departe şi îşi culeg ierburile exclusiv în anumite zile ale săptămânii, după planetele de care sunt guvernate.

Astfel:

 • luni – plantele guvernate de Lună
 • marţi – plantele guvernate de Marte
 • miercuri – plantele guvernate de Mercur
 • joi – plantele guvernate de Jupiter
 • vineri – plantele guvernate de Venus
 • sâmbăta – plantele guvernate de Saturn
 • duminica – plantele guvernate de Soare.

Dar e, totuşi, prea complicat să aflăm planeta dominantă a fiecarei plante, şi nici corespondenţele nu sunt întotdeauna perfecte. De aceea, puteţi recurge la un rezonabil, culegându-vă ierburile de dragoste într-o luni – lunea fiind ziua lunii, cea care ne guvernează sentimentele – ori într-o vineri, zi consacrată zeiţei iubirii.

Mesagerii iubirii: busuiocul, măghiranul şi rozmarinul. Există numeroase plante despre care se afirmă că acţionează afrodiziac, fără a fi înghiţite sau fumate. Multe dintre ele au rezistat la examenul timpului, deşi în compoziţia lor chimică, oamenii de ştiinţă n-au descoperit substanţe care să stimuleze simţurile, ori le-au detectat în cantităţi absolut neglijabile. Acţiunea lor se produce în plan energetic, cu toată forţa şi pe diverse căi.

Există plante ale căror energii emit semnale de dragoste. Mesajul sună cam aşa: „Luaţi seamă, aici se află cineva care îşi caută un partener”.

Ele izbutesc să atragă atenţia asupra celui care le poartă cu sine şi le răspândeşte mireasma. Iar dacă ai noroc, semnalele transmise găsesc ecou la un om care tânjeşte, la rândul său, de dorul de a se împlini într-un cuplu. Printre acestea, se numără, de pilda: roiniţa, busuiocul, steluţa, coriandrul, cretişoara, verbina, leuşteanul, măghiranul, menta, rozmarinul.

 • Există plante care trezesc sau fac să crească apetitul erotic atât la bărbaţi, cât şi la femei, cum ar fi: chimenul, scorţişoara, mărarul, usturoiul, orhideea, hibiscul, menta, urzica, susanul, şofranul.
 • Există plante care ne dau gheş să transformăm dorinţa în fapta şi, fireşte, există şi plante cu care putem pune frâna, atunci când nu vrem să ne lăsăm în voia iubirii: camforul, salata verde, verbina.
 • Există plante despre care se spune că păstrează neştirbita fidelitatea: steluţa, trifoiul, socul, lemnul-dulce, rabarbarul, rozmarinul, nucul şi piperul de Cayenne.
 • Plante care stimulează fertilitatea: mătrăguna, muştarul, vascul, grâul, macul, muşcata, mirtul, stejarul, alunul, păducelul.
 • Există plante cu care te poţi elibera din legăturile nedorite ale unei vrăji de dragoste, cum ar fi: crinul, lotusul şi fisticul.
 • Plante care ne ajută să menţinem buna înţelegere şi fericirea în cuplu: iarba-matei, lavanda, crinul, măghiranul, tavalga, şofranul, gutuiul, sunătoarea.
 • Plante care ne împacă după o ceartă: busuiocul.
 • Plante care alină suferinţa din dragoste: valeriana, ciclama sălbatică.
 • Plante care domolesc un apetit sexual nepotrivit sau jenant: camforul, arborele de smirnă, virnantul, valeriana, seminţele de mărar şi salata verde.
Vraja de dragoste

Se pune, aşadar, întrebarea: ce putem face, pentru a ne asigura sprijinul magic al acestor plante protectoare ale iubirii?

Ierburile de dragoste şi însemnătatea lor
Mărarul: „Muştar şi mărar, bărbatul din vorba mea să nu iasă”. Un soţ ascultător, asta nădăjduiau miresele odinioară, când, înainte de a porni spre altar, îşi strecurau, pe ascuns, în pantofi, boabe de muştar şi frunze de mărar. Se spune că, pus în apa de baie, mărarul ne face extrem de atrăgătoare. ca adaos în mâncăruri sau ca aromă, el stimulează voluptatea.

Sunătoarea: Face parte dintre aşa-numitele „ierburi de pus în aşternut” – plante înmiresmate, cu virtuţi vindecătoare, pe care se odihneau lehuzele şi nou-născuţii. în vechime, ele erau închinate zeiţei Freya, venerată de triburile germanice ca protectoare a iubirii. Prin tradiţie, tinerele fete obişnuiau să folosească deseori sunaătoarea ca pe un oracol în dilemele lor amoroase. În iunie, de sărbătoarea Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul, ele culegeau boboci de sunătoare, până strâangeau cam un pumn, îi puneau într-un săculeâ de in se gândeau la iubitul lor şi ziceau:

Vraja de dragoste

De are inima bună, sânge roşu să iasă,
de-mi poartă mânie – numai spumă băloasă
”.

Şansele ca iubitul să le fie devotat erau, la drept vorbind, destul de mari, căci, dacă le strângi şi le freci bine între degete, din florile de un galben intens iese un lichid roşiatic, cunoscut drept ulei de sunătoare.

Lavanda: Mirosul de lavandă, se spune, îi atrage irezistibil pe bărbaţi. în alte vremuri, prostituatele se parfumau cu apă de lavandă – ca să-şi facă reclamă şi ca să exercite o atracţie magică asupra bărbaţilor.

Mirtul: Din timpuri străvechi, mirtul a fost pus în legătură cu dragostea, căsătoria şi fertilitatea. Atât el, cât şi trandafirul se bucură de o protecţie specială din partea zeiţei dragostei, Afrodita (sau Venus, cum o numeau romanii).

Fetele aveau convingerea că, oferind iubitului o cană cu ceai de mirt, el nu le va părăsi niciodată. Rămurica de mirt era nelipsită din buchetul de mireasă, ca şi de la reverul mirelui. Cândva, exista obiceiul ca, în dimineaţta de după nuntă, domnişoarele de onoare să planteze în grădină ramură de mirt luată din buchetul miresei. Dacă ea prindea rădăcini, era semn că în casă va avea loc în curând o nouă nuntă: a lor!

Vraja de dragoste

Rozmarinul: Aduce mulţumire, veselie şi dragoste, a fost întrebuinţat din cele mai vechi timpuri în licori magice, amulete şi pentru afumarea încăperilor.

Vanilia: Această specie de orhidee este frecvent folosită la săculeţele pentru vrăji de dragoste. Se pare că parfumul ei intensifică apetitul sexual. O păstaie de vanilie pusă într-un borcan cu zahăr produce nu numai zahăr aromat, ci şi „vibraţii de iubire”.

Salcia: Arzând frunze de salcie, putem deştepta dragostea (şi atracţia fizică) în omul care ne interesează. Din lemn de salcie se ciopleşte bagheta pentru ritualurile magice adresate lunii. Vreţi să aflaţi dacă vă veţi mărita anul viitor? Atunci trebuie să vă aruncaţi pantoful într-o salcie. Dacă nu se agaţă imediat de o creangă, aveţi dreptul la încă opt încercări. Dacă sunteţi norocoasă şi pantoful rămâne prins în coroana salciei, înseamnă că în următoarele 12 luni vă veţi căsători. (Rămâne de văzut cum veţi reuşi să vă mai recuperaţi pantoful.)

Talismanul, apărător al dragostei
Cuvântul „talisman” este de origine arabă şi a avut iniţial sensul de „taină”. Talismanul e un obiect care aduce noroc purtătorului său şi î apără de primejdii.

Iată câteva talismane ce datează din vremuri străvechi: pecetea lui Solomon, peştele, cornul abundenţei, potcoava.

Vraja de dragoste

Talismane de dragoste

 • Ochii fericirii: se spune că bucăţile de onix sau de piatră albastră care amintesc forma ochilor ne dăruiesc fericire în dragoste.
 • Peştele: locuitorii Egiptului antic purtau un talisman în chip de peşte, care garanta o căsnicie fericită.
 • Broasca: romanii credeau că o broască poate aprinde pasiunea între îndragostiţi şi le aduce noroc.
 • Inima: este simbolul iubirii universale, pentru că inima e considerată lăcaşul sufletului. Un asemenea talisman asigura purtatorului bucurie şi o iubire fericită.
 • Potcoava: într-o variantă uşor diferită, de seceră a lunii, ea impodobea încălţămintea femeilor din Roma antică. Acest talisman trebuia să le ajute să aducă pe lume copii sănătoşi si, totodată, să le apere de somnambulism şi isterie.
 • Pecetea lui Venus a fost dintotdeauna un puternic talisman al îndrăgostiţilor. Ea ar trebui desenată, dacă este posibil, ca şi altădată, pe un pergament (dar se poate şi pe hârtie obişnuită, la nevoie) şi se poartă în permanenţă, mai ales în călătorii.

sursa: vrajitoare.eu

Reclame

Comments on: "Vraja de dragoste" (3)

 1. Dragi mei, nu lasati lucrari voastre neterminate! Eu am facut aceasta greseala in iulie 2015 si am crezut, ca totul a fost o mare pacaleala, fiindca timp de 25 de luni nu s-a intamplat nimi rau. Dar din august problemele vin incontinuu, am avut 5 decese ciudate in familie, mi-am pierdut jobul, fiica mea a fost luna trecuta cu leucemie, tata a fot lovita de o masina si a ramas paralizat. Langa aceste tragedii au avut colaps financiar 3 veri al iubutului pe care il vroiam inapoi si 2 veri din partea mea. Din pacate nu am solutie sa ies din situatia asta, desi as da toti banii din lume… nu faceti prostia ce am facut eu, daca ati inceput o lucrare, nu lasati in paragina, va va afecta prea mult si chiar cand deloc nu va mai asteptati!

 2. Multuniri lui Dorian! Pret corect si rezultate la fix!

 3. Buna, daca doreste sa isi intoarca persoana iubita inapoi cautati pe vraciul grigore!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: