Farmece, ritualuri, descântece, tot ce este legat de vrăjitorie.


Perioada între Noaptea de Halloween (31 octombrie/1 noiembrie) şi Noaptea Sfântului Andrei (29/30 noiembrie) – este cea mai bună perioadă din an pentru rezolvarea problemelor de dragoste!

În multe regiuni din Europa, perioada între noapte a de 31 octombrie spre 1 noiembrie (Halloween) şi noaptea de 29 spre 30 noiembrie (precedând sărbătoarea zilei Sfântului Andrei), era şi este considerată favorabilă pentru vrăji, farmece şi încântaţii de ghicire a ursitului unei fete sau de „legare” a unui bărbat cu o femeie sau invers unei femeii cu in bărbat.

Dar şi în România, există obiceiul de practica ritualurile de legare în această perioadă, şi experienţa populară spune, că legăturile făcute în această perioada sunt cele care ţin o viaţă întreagă. Obiceiurile sunt diferite de la o ţară la alta, de la a se turna în apă ceara topită a unei lumânări, strecurată prin gaura cheii de la o uşă (Polonia), de a se scurge plumb topit în apă rece. Forma luată de ceară sau de plumb în contact cu apa sugerează meseria viitorului bărbat al unei fete (Germania) sau de obiceiul tinerelor femei, care se dezbracă în pielea goală, beau vin şi rostesc o încântatie, numită Andreasgebet (rugăciunea Sfântului Andrei), în timp ce lovesc o saltea de paie. Prin această practică magică atrag un viitor soţ (unele regiuni din Austria).

Un alt obicei consta în aruncarea peste umăr a unui sabot sau pantof. Dacă încălţămintea cădea cu vârful îndreptat către uşă, însemna că fata urma să se mărite în anul următor.

…….

Perioada între Noaptea de Halloween (31 octombrie/1 noiembrie) şi Noaptea Sfântului Andrei (29/30 noiembrie) – este cea mai bună perioadă din an pentru rezolvarea problemelor de dragoste!Dar să revenim în România, unde obiceiurile de a se aşeza 41 de boabe de grâu sub pernă înainte de culcare îi permiteau unei fete să îşi cunoascaă ursita pentru viitorul an. Dacă în timpul somnului tânăra femeie visa că cineva venea să fure boabele de grâu putea fi sigură, că se va cununa în noul an şi o lumânare păstrată de la Înviere putea prilejui un alt act de divinăţie. În noaptea de 29 noiembrie, o fată de măritat putea merge la o fântână, deasupra căreia aprindea lumânarea şi spunea o rugăciune, cerându-i Sfântului Andrei să o lase să vadă chipul ursitului. După terminarea rugăciunii, apele fântânii se puteau tulbura, iar tânăra femeie avea şansa de a desluşi faţa viitorului soţ.

…….

Iar pentru cei care au dorit să facă o legătură de nerupt se practica şi se practică (drept puţini se pricep să lege bine) „înnodarea” unde se fac 3 ritualuri. Primul ritual trebuie făut de persoana în cauza (vezi aici pentru legarea femeii şi aici pentru legarea bărbatului), în acelaşi timp se face un alt ritual de către un vrăjitor sau vraci (trebuie să fie bărbat!), iar al treilea ritual se face de un preot, care în timpul ritualului deschide cartea. Aceste trei ritualuiri, în cazul în care primul este făcut cu foc, nu ae pot desface în nici un fel de nimeni.

Din păcate în zilele noastre sunt puţini care fac legături ca la carte, multe vrăjitoare pretinzând că ppot face acest ritual, dar cum am scris mai sus al doilea ritual trebuie făcut de un vraci sau de un vrăjitor, iar al treilea de un preot, care ştie practica de „deschiderea cărţii”. Dintre vraci cel mai vestit şi priceput de a face acest ritual este Vraciul Iancu (singurul care lucrează cu vestitul preot Petru Budean din Bonţ), pe care l-am fi dorit să-l contactam să ne dea nişte informaţii în plus privind această perioadă când se amplifică legăturile de dragoste, dar din păcate dânsul iar este în turneu prin Europa.

Click aici pentru a citi articolul complet

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: