Farmece, ritualuri, descântece, tot ce este legat de vrăjitorie.

Vraciul din Bucovina


De mic a fost copil muncitor. Asculta de părinţi, dar lui cel mai mult dintre toate îi placea să grijească animalele, daca erau bolnave, sau oamenii în suferinţă. De mic a simţit treaba asta… Apoi, prin clasa a VI-a, a cunoscut un bătrân din satul apropiat, Godineşti, care învăţase în război, tehnici de masaj de la nemţi.

„M-am tot dus pe la el şi mă uitam ce şi cum face. Veneau unii, ba cu umărul dislocat, ba cu dureri la încheieturi… Da’ era un om mai urăcios mosu’ din Godineşti, nu îi plăcea să arate prea multe la alţii, ţinea numa’ pentru el. Când am crescut un pic mai mare şi am mai prins şi eu meserie, m-am dus iară la el – avea deja 85 sau 86 de ani şi iarăşi l-am întrebat una-alta, da’ el atâta mi-a zâs: „Lasă, că de-amu ştii tu mai mult ca mine!””.

N-avea mai mult de 15 ani pe atunci. Prima dată când a făcut masaj, a văzut oameni cu picioare luxate, deplasate şi le-a chemat la el, şi cum a făcut masaj, i-o şi trecut! După ce a terminat armata, Dumnezeu i-a
scos în cale lui Grigore un alt om cu darul lecuirii. Deja atunci se vorbea în sat: „Să vezi tu ce tămăduitor o să iasă din Grigore!”. Curios din fire, tânărul Grigore a continuat să citească, să fie la curent. Între timp şi-a descoperit harul de a face oamenii fericiţi, şi ca urmare a învăţat şi folosirea magiei în acest scop. Oamenii erau suspicioşi la început, dar cand au văzut rezultate, atunci mai mergeau la el.

Continuarea articolului o puteţi citi AICI

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: